FEIs flexibla utbildning hett för yrkeshögskolan

Myndigheten för yrkeshögskolan gillar FEI FLEX. Nu är FEIs vd Magnus Rolf och utbildningsledare Andreas Degerfeldt inbjudna att tala på konferensen Kvalitetsdagen för YH, 11 april.

– Det är väldigt roligt att myndigheten uppmärksammar vårt arbete med flexibel digital utbildning. Vi ser fram emot att berätta om FEI FLEX och visioner för framtidens digitala utbildningsverktyg, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

Kvalitetsdagen för YH riktar sig till aktörer som erbjuder YH-utbildningar – som vill utveckla utbildningsformen och skapa ett forum att diskutera aktuella frågor kring utbildning. FEI erbjuder 2018 sex olika YH-utbildningar, fyra går att läsa på distans med FEI FLEX. Alla sex har kursstart under året.

– Vid kvalitetsgranskningen av YH Betongingenjör blev vi särskilt uppmärksammade för vår FEI FLEX-teknik, både som ett pedagogiskt verktyg och något som gör utbildningen mer tillgänglig. YH-myndigheten vill inspirera fler utbildningsanordnare till flexibilitet och pedagogiskt lärande, säger Magnus Rolf.

På konferensen kommer Magnus Rolf att tala om FEI FLEX och FEIs visioner för flexibel digital utbildning. Utbildningsledare Andreas Degerfeldt ska berätta om hur FEI och deltagarna använder FEI FLEX i den dagliga verksamheten.

– Vi satsar mycket på FEI FLEX, det är den teknik vi tror är framtiden. Det känns roligt att vårt arbete för tillgänglig och digital utbildning uppskattas av myndigheten. De satsar mycket just nu på att möta det ökade behovet av pedagogiskt stöd, FEI hoppas ha en viktig roll här.

Varför är FEI FLEX intressant för just YH-deltagare?

– Tekniken skapar möjligheter och underlättar för både företag och privatpersoner att skaffa kompetens, med distansportal och inspelade föreläsningar. Det har stora fördelar i exempelvis mindre orter med få utbildningsalternativ, men också för deltagare som har behov av att repetera materialet i lugn och ro.

FEI hoppas inspirera åhörarna och få fler att se möjligheterna med digitaliserad utbildning.

– Det är viktigt för Myndigheten för yrkeshögskolan att fler aktörer ser nyttan av flexibel digital utbildning och att vi gemensamt tar ansvar för att leverera det antal yrkesutbildade till arbetslivet, som är myndighetens uppdrag. Det ska bli intressant att höra mer om deras vision kring flexibla utbildningsformer, säger Magnus Rolf.

 

Kvalitetsdagen för YH 2018

När: 11 april
Var: Radisson Blu Arlanda

Magnus Rolf och Andreas Degerfeldt talar 12:35-13.00.

Publicerat den 11 april 2018