”Kursen gav mig ett bredare perspektiv på HR”

Annika Salomonsson, 47 år från Stockholm, sökte nya utmaningar och arbetsuppgifter på sin arbetsplats Karolinska Institutet. Tack vare deras karriärutvecklingsprogram fick Annika chansen att vid sidan av arbetet studera Certifikat Personaladministration på FEI och idag har hon ett korttidsuppdrag på Karolinskas HR-avdelning.

Varför valde du att gå utbildningen?

– Jag ville byta arbetsuppgifter och jobba inom HR. På min arbetsplats Karolinska Institutet var jag med i ett karriärutvecklingsprogram och då fanns det utrymme att söka kurser och kompletterande utbildningar. När det blev lite lugnare tempo med mina vanliga arbetsuppgifter var tillfället perfekt.

Vad var bäst med kursen?

– Det var ett brett spann med olika teman och olika lärare. Kursupplägget, jag valde att studera en gång i veckan, passade mig bra. Det gav mig tid att gå igenom materialet och låta lärdomarna sjunka in. FEI ligger centralt och är enkelt att ta sig till och de fina lokalerna var ett plus!

Ledde utbildningen till något nytt?

– Ja, nu har jag ett korttidsuppdrag på halvtid på HR-avdelningen. Kursen gav mig konkreta kunskaper i regler gällande exempelvis arbetsrätt och personalekonomi, men även kring etiskt tänkande och hur det kan appliceras på just HR. Det viktigaste jag tar med mig är nog att kursen öppnade upp mig för ett bredare perspektiv i att ta mig an HR-frågor.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Just nu har jag inga planer på att studera vidare men blir det aktuellt kommer jag definitivt titta på FEIs utbud först. Mottagandet har varit både bra och proffsigt!

 

Certifikat i Personaladministration är en introduktionsutbildning för dig som arbetar eller planerar att arbeta med personalfrågor i organisationen, med kursstarter under hela året. Läs mer om utbildningen här.

Publicerat den 9 januari 2018