”Mäklarkollegorna tar gärna del av mina färska kunskaper”

När Filip Ullhag inte jobbar som mäklarassistent studerar han till Fastighetsmäklare, 120 hp, på FEI med målet att en dag arbeta med bostadsrätter i Stockholms innerstad. Filip är 24 år och kan tack vare FEI FLEX kombinera arbete och studier, helt i sin egen takt.

Hej Filip! Vad fick dig att välja FEI och Fastighetsmäklarutbildningen?

– Jag har fastighetsbranschen i blodet, min mor är fastighetsmäklare och för några år sedan bestämde jag mig för att gå i hennes fotspår. Det som lockade med FEI var den effektiva studietiden och plattformen FEI FLEX där jag själv kan bestämma om jag vill ta föreläsningar live, online eller titta på dem i efterhand. Perfekt när man har många bollar i luften!

Berätta vad du tyckte var bra med utbildningen.

– Möjligheten att själv välja hur och när jag ville ta del av undervisningen är väldigt bra när jag är ute och reser eller jobbar. På FEI skrivs tentorna digitalt på egen dator, vilket är en nödvändig anpassning till det digitaliserade samhället. Det borde skolor ta till sig!

Var du med på lektionerna i Stockholm eller med FEI FLEX?

– Jag är på plats i Stockholm under lektionerna så ofta jag kan, framförallt i början och slutet på en kurs. Sommaren har spenderats i skärgården och då har jag följt undervisningen med FEI FLEX.

Läs också: ”FEI gav mig ny karriär och nya möjligheter”

Berätta om dina arbetsuppgifter före och efter utbildningen.

–  Innan jag började studera till fastighetsmäklare på FEI har jag arbetat med utlandsfastigheter på olika sätt, bland annat med försäljning och marknadsföring på mässor och visningsresor. Nu i vår blir det 100 procent fokus på fastighetsmäkleri i Stockholms innerstad, jag längtar så himla mycket!

Hur har du använt dina nya kunskaper?

– I kursen Kommunikation och etik har jag fått bra kommunikativa verktyg som kan vara användbara både på släktmiddagar och kundmöten! Eftersom jag sitter på alldeles färsk juridikkunskap händer det att mina mäklarkollegor frågar mig om råd och vägledning i vissa situationer.

Kan du tänka dig att läsa någon mer utbildning hos FEI?

– Jag kan absolut tänka mig att plugga hos FEI i framtiden när jag ska ta nästa steg i karriären. Om jag någon gång vill starta eget skulle jag vilja komplettera min fastighetsmäklarutbildning med mer företagsekonomi och chefsutbildningar på FEI.

 

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare.

Publicerat den 15 december 2017