”FEI hjälpte mig till min nya roll som chef”

Det var nya lärdomar vid varje föreläsning för Jennie Hammer Viskari, 36 år från Motala, som gick FEIs The Scandinavian MBA på halvtid och oftast på distans. Utbildningen sker i samarbete med London South Bank University, leder till akademisk masterexamen och bidrog till att Jennie idag tagit klivet till Program Director Europe på Autoliv.

Varför valde du att gå utbildningen?

– När jag började i november 2015 hade jag precis haft ett intensivt år som projektledare på Autoliv med att flytta elektronikproduktion från Motala till Vårgårda. Då kände jag att det var dags att fylla på med ny kunskap, både för att jag älskar att lära mig nya saker och för att främja karriärutvecklingen. Då jag bor i Motala, jobbar heltid och reser mycket i jobbet var upplägget att kunna delta i seminarium på distans väldigt passande för mig. Det var extra roligt att Autoliv ville satsa på mig och de finansierade hela min studiegång.

Vad var bäst med utbildningen?

– Känslan av att jag vid varje föreläsning lärde mig något nytt som jag kunde applicera i min arbetsroll på Autoliv.

Hur gick det att arbeta samtidigt som du studerade?

– Bra. Självklart kan det bli mycket ibland men både min arbetsplats och lärarna på FEI har varit väldigt förstående och stödjande. Det var några kurser, bland annat när jag bytte tjänst, som jag fick ”nöja” mig med godkänt men annars har jag kunnat köra på och kamma hem högsta betyg!

Läs också: Apotekschefen: ”MBA-utbildningen kommer ge mig ett karriärkliv”

Studerade du på plats i Stockholm eller på distans med FEI FLEX?

– Både och. Det är nyttigt att göra grupparbeten när deltagarna sitter på olika platser, det kräver lite mer av oss och gör att vi får hitta lösningar som funkar. Så ser ju även vardagen ut med den globalisering som sker.

Ledde utbildningen till något nytt?

– Den har absolut bidragit till att jag fick den nya roll jag har idag. Tidigare var jag avdelningschef och idag är jag ansvarig för utvecklingsdelen i våra kundprojekt i Europa. Utbildningen har gett mig större förståelse för de finansiella delarna i olika företag, men även inom bland annat marknad, HR och företagsstrategi.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Just nu är mina planer att utveckla och förbättra Autolivs förutsättningar att bli framgångsrika inom autonom körning och ta fler marknadsandelar. Den långsiktiga planen är att köpa en vingård i Spanien där jag tillsammans med familjen kan tillverka cava och vin!

Läs mer om FEIs utbud av akademiska kurser med högskolepoäng.

Publicerat den 12 december 2017