”Jag har alltid velat ta en universitetsexamen men inte sluta jobba”

Erika Mattsson från Stockholm har alltid drömt om att ta en universitetsexamen men ville inte sluta sitt jobb som internationell säljare. BA Honours International Business Management hos FEI blev lösningen, en påbyggnadsutbildning för den med kvalificerad tvåårig YH- eller KY-examen eller motsvarande eftergymnasial utbildning, som hon kan gå på deltid och som dessutom är på engelska.

Varför valde du att gå utbildningen?

– Möjligheten att studera vid sidan av jobbet var avgörande, då kunde jag ta en universitetsexamen utan att gå tillbaka till studentlivet på heltid igen. Eftersom jag arbetar med försäljning internationellt var det också viktigt med en utbildning på engelska. FEIs utbildning uppfyllde båda mina krav.

Vad var bäst med utbildningen?

– Den har gett större akademisk förståelse för det jag jobbar med och utmanat mig att tänka kritiskt och analysera case. Studieupplägget var också bra där jag kunde delta i föreläsningar på plats hos FEI under kvällstid.

Läs också: ”Nu är jag både tryggare och modigare i mitt ledarskap”

Ledde utbildningen till något nytt?

– Jag studerar fortfarande men utbildningen har redan utvecklat ett analytiskt tänk hos mig som jag har användning för i yrkeslivet.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Jag planerar att fortsätta arbeta inom samma bransch. Jag vill också gärna ta en MBA-utbildning hos FEI men efter utbildningen kommer jag ta en studiepaus och fokusera på jobbet.

Publicerat den 28 November 2017