”Kunskaperna kommer till stor nytta i mitt företag”

Susanne Smittsarve driver tillsammans med sin man en gård på Gotland, där kommer de nya kunskaperna från FEIs kurser Ekonomiassistent I + II till stor nytta. Kurserna ger en bred grund att stå på inom ekonomiområdet.

Varför valde du att gå kurserna?

– För att de innehåller flera olika moment och ger en bra inblick i olika delar som ingår i ett företag, framförallt det stora avsnittet om bokslut.

Vad var bäst med kurserna?

– Det bästa är att lärarna är väldigt kunniga och samtidigt arbetar vilket ger ämnena en aktualitet. De vet hur olika typer av företag fungerar och håller sig uppdaterade.

Studerade du på plats i Stockholm eller på distans med FEI FLEX?

– Jag studerade på plats, det kändes bäst för mig. Det var många trevliga kurskamrater som alla hade olika bakgrunder och erfarenheter. Att träffas en gång i veckan var väldigt kul!

Läs mer om FEIs utbud av kurser och utbildningar inom bokföring och redovisning.

Ledde utbildningen till något nytt?

– Nu har jag en helt annan förståelse för varför vissa beslut tas i företag och i stor utsträckning också hur dessa realiseras.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Min man och jag driver sedan drygt ett år tillbaka en gård på Gotland med skog och mark. Utbildningen är en bra grund att stå på och jag kommer ha stor nytta av mina nya kunskaper i vårt aktiebolag och vår enskilda firma. Just nu har jag inga planer på att gå en ny kurs men kan absolut tänka mig att göra det i framtiden – då är valet av FEI lätt.

Publicerat den 21 november 2017