”FEI gav mig ny karriär och nya möjligheter”

Att studera Fastighetsmäklare på FEI är något som Maria Lillesand, 48 år från Tyresö, gärna gör om. På ett år bytte Maria helt karriär och arbetar idag som registrerad fastighetsmäklare på Skandiamäklarna.

Hej Maria! Vad fick dig att välja FEI och fastighetsmäklarutbildningen?

– Möjligheten att studera fokuserat under en intensiv period samt att kunna kombinera med att samtidigt arbeta inom området. Jag kunde praktisera och direkt dra nytta av de teoretiska kunskaperna jag lärde mig. Jag påbörjade mina studier i augusti 2015 och blev klar i januari 2017, det var ett bra och snabbt sätt att komma in i en ny bransch.

Berätta vad du tyckte var bra med utbildningen.

– Distansstudierna var bra, jag läste till största delen med FEIFLEX. Att kunna lägga upp min egen plan där ingen krävde att jag behövde vara på plats. Läsandet var flexibelt och målinriktat med ett klart upplägg.

Berätta om dina arbetsuppgifter före och efter utbildningen.

– Jag har helt bytt bransch. Idag är jag registrerad fastighetsmäklare, en ny karriär som jag förbereddes för bra i och med att jag kunde arbeta som assisterande mäklare vid sidan av studierna hos FEI. Studierna finansierades av min arbetsgivare Skandiamäklarna.

Hur har du använt dina nya kunskaper?

– Nytt arbete – nya möjligheter. Jag använder alla mina nya kunskaper tillsammans med gamla erfarenheter varje dag i min mäklarroll. Det är långa arbetsdagar men jag älskar det, det är fantastiskt roligt med nya möten hela tiden. Målsättningen är att bli riktigt bra på det jag gör och ha kul. Jag vill alltid utvecklas och det tar inte slut bara för att jag är 48. En tanke som kittlar är att en dag driva något eget.

Hur skulle du beskriva att det är att studera hos FEI?

– Roligt! Flexibelt och något som jag gärna gör om!

 

Om utbildningen

Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare.

Läs mer om FEIs fastighetsmäklarutbildning

Publicerat den 16 november 2017