”Att läsa på FEI är otroligt givande”

FEIs HR-chefsutbildning Diplomerad Personalvetare kändes perfekt för Kim Stridsberg, 32 år och bosatt i Stockholm, när han ville ta nästa kliv i karriären. Idag är han mitt i utbildningen och har redan nya verktyg i sin roll som HR-medarbetare på Kjell & Company där han stöttar butikerna i Stockholm med rekrytering och personalfrågor.

Hej Kim! Vad fick dig att välja FEI och Diplomerad Personalvetare?

– Läget kändes rätt! Jag har varit i min nuvarande roll i strax över fem år och kände törst efter utveckling och kunskap. Jag är genuint intresserad av människor och rekrytering, och ser utbildningen som en strålande väg att ta mig till nästa nivå – både personligt och yrkesmässigt. I första hand sökte jag en utbildning som går att kombinera med jobbet. Jag fick tips från vänner och kollegor som alla bara hade gott att säga om FEI, något som jag nu själv också kan skriva under på!

Berätta vad du tycker är bra med utbildningen.

– Både kursernas upplägg och följd är genomtänkta och även om mycket ska hinnas med på kort tid är innehållet väl utvalt och tempot lagom.

Är du med på lektionerna i Stockholm eller med FEI FLEX?

– Jag har varit på plats under samtliga kurser och även om FEI FLEX är ett ypperligt alternativ när situationen kräver det kan jag varmt rekommendera att närvara på plats. Människorna och gruppen är en bonus som jag inte hade räknat med – erfarenhetsutbyten, härliga diskussioner och många skratt.

 Läs också: ”Balansen mellan teori och praktiska övningar är toppen!”

Hur är det att plugga och arbeta samtidigt?

– Planera in ett par timmar extra i veckan för studier och det löser sig utmärkt! Skoltiden är ju några år bort för min del och visst var det speciellt och lite läskigt att sätta sig i skolbänken igen, men nu läser jag enbart ämnen som jag brinner för.

Hur har du använt dina nya kunskaper?

– Jag är bara i starten av utbildningen och har läst ”HR-chefens verktyg”, ”Coachning” och ”Företagsekonomi”. I min roll som stöd åt regionchefer, butikschefer och säljare är jag dagligen i situationer där jag kan använda mina nya kunskaper. Det är en häftig känsla att kunna plocka fram små ”verktyg” ur kunskapsväskan titt som tätt.

Hur skulle du beskriva att det är att studera hos FEI?

– Oerhört givande! Jag utvecklades i min roll innan utbildningen men behövde ta det där personliga klivet som inte alltid är lätt att hitta vägar till. Jag ser verkligen fram emot skoldagarna, avbrottet det ger från vardagen och gemenskapen med kursarna.

Läs mer om FEIs HR-utbildningar

Publicerat den 14 november 2017