”Blandningen av teori och praktik var perfekt”

Arbetsgivaren ville satsa på Adriana Kountra, 29 år från Stockholm, och erbjöd henne att studera Lön I på FEI. Kursen, som har både teoretiska moment och praktiska övningar i grupp, ledde till att Adriana nu har större ansvar och mer insikt i lönesystemet på arbetsplatsen.

 

 Varför valde du att gå Lön I?

– Jag skulle få ett större ansvar efter att under ett års tid hjälpt till med lönerna på min arbetsplats. För att få en grund att stå på erbjöd arbetsgivaren mig att studera på FEI.

Vad var bäst med kursen?

– Utbildningen påbörjade jag i oktober med två heldagar, sedan gick jag de resterande tre dagarna i november. Något jag inte tänkte på när jag började var att jag mellan de två utbildningstillfällena hade lönekörning på arbetsplatsen, det som görs i samband med varje löneutbetalning för att kontrollera att allt är korrekt. Det ledde till att jag direkt fick öva det vi lärt oss vilket var väldigt lärorikt. Studieupplägget på kursen var också bra utformat med teori och ett antal praktikfall som vi gick igenom i grupp. Vår lärare var väldigt bra på att få alla i gruppen att förstå innan vi gick vidare till nästa del.

Läs också: “Nu kommer jag få en bredare roll på ekonomiavdelningen”

Var studerade du, på plats i Stockholm eller på distans med FEIFLEX?

– Denna kursen gick jag på plats i Stockholm men däremot har jag använt mig av FEIFLEX när jag för några år sedan gick Projektstyrning 7,5 hp hos FEI och befann mig utomlands. Det är ett väldigt bra sätt att vara delaktig när det inte går eller finns tid att ta sig till själva utbildningslokalen.

Ledde utbildningen till något nytt?

– Ja, jag har nu ett större ansvar vid lönekörningen. Jag har också större insikt i lönesystemet på arbetsplatsen och kan med mina nya kunskaper vara säker på att allt stämmer.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– I framtiden skulle jag vilja utvecklas ännu mer inom ämnet och gärna gå Lön II och III hos FEI för att få ännu större förståelse. Då kan jag även ta Certifikat Lön.

Publicerat den 31 oktober 2017