”Jag har redan nya planer för ekonomin i vårt företag”

Ett företag i snabb expansion och målsättningen att få bättre kontroll på bokföringen och redovisningen. Då valde Elin Lagman, 27 år från Bålsta, att läsa kurserna Bokföring I + II hos FEI, där hon kunde delta i lektionerna på distans. Idag sköter Elin redovisningen i ett medelstort bolag samt sex mindre, och har kunskaper som hjälper företaget året runt. Studierna finansierades av arbetsgivaren.

 

Varför valde du att gå bokföringskurserna?

– Jag behövde gå en passande utbildning för att kunna ta över all bokföring och redovisning i företaget, som tidigare använt externa resurser för allt från fakturering och löner till deklarationer och bokslut. Målet var att få bättre koll internt eftersom som företaget växte snabbt.

När du började utbildningen, varför passade det bra just då?

– Under 2014 gick jag Bokföring I, jag hade tidigare gått en kortare utbildning i redovisning men hade inte mycket praktisk erfarenhet. FEIs utbildning passade perfekt när det var dags att börja arbeta med redovisningen utan att ha någon annan som lärde upp mig på företaget.

Vad var bäst med kurserna?

– Jag älskade lärarna. Ibland kom jag hem och hade ångest över ett moment men varje gång jag kom tillbaka till en ny lektion kunde läraren alltid förklara på ett sätt som jag förstod och sätta i det sammanhang som passade vårt företag. Möjligheten att själv välja studieupplägget var också bra, jag läste mina kurser över tio veckor. Att praktiskt använda kunskaperna samtidigt som studierna var oslagbart!

Läs också: “FEI är det självklara valet”

Studerade du på plats i Stockholm eller på distans med FEIFLEX?

– Jag har varit på plats i Stockholm i den mån jag kunnat men också använt FEIFLEX för att gå tillbaka och repetera. Det fungerar väldigt bra att delta i lektionerna hemifrån och chatta eller prata via mikrofonen med läraren och kursdeltagarna. Jag gillar verkligen FEI FLEX, det har fungerat felfritt och öppnar otroligt många dörrar för oss som arbetar heltid och kanske har småbarn hemma – det gör det enkelt att anpassa studierna.

Ledde utbildningen till något nytt?

– Absolut! Jag började med att öppna post, sedan tog jag över faktureringen i ett litet bolag och nu har jag har helt tagit över alla arbetsuppgifter som vår externa resurs tidigare skött. Snart ska jag göra mitt första bokslut. Jag har kunnat utforma min tjänst helt på egen hand och idag har vi full koll på vad som sker i bolaget.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Jag ska läsa Bokföring III hos FEI som innehåller ämnet årsredovisning, det ser jag fram emot. När det är klart satsar jag självklart på att tentera och få mitt Certifikat Bokföring från FEI. Mina nya kunskaper kommer till användning i alla bolag som jag sköter och kommer hjälpa oss avsevärt under hela året. Jag har redan en hel del planer för redovisningen och ekonomin i företaget.

Här hittar du alla FEIs kurser och program inom bokföring & redovisning.

Publicerat den 26 oktober 2017