Många väljer att studera HR på FEI

HR-chefsutbildningen Diplomerad Personalvetare är populär. Vi har pratat med Ulrika Eliasson, som är kursansvarig på FEI, om det stora intresset och om framtidens efterfrågan på kvalificerad HR-personal.

Hej Ulrika! Intresset för denna utbildning är stort. Hur känns det?

– Det känns toppen! Vi har sett en ökad efterfrågan på HR-kurser under hela året och det är verkligen roligt att vi på FEI kan möta detta behov.  Jag ser fram emot att köra igång utbildningen.

Vad har gjort att utbildningen är så populär?

– Vi är ensamma på marknaden att erbjuda denna typ av omfattande utbildning inom HR, utanför den traditionella högskoleutbildningen. Diplomerad Personalvetare har funnits sedan tidigt 60-tal och har alltid varit populär, men i år har ansökningarna slagit i taket. En bidragande orsak kan vara att vi gjort utbildningen mer flexibel, nu går det även att studera på distans med FEIFLEX.

Varför är HR-yrket så attraktivt i dagens arbetsmarknad?

– Företag har sett att det gynnar hela organisationen och att allt fler satsar på att ha en kvalificerad HR-avdelning. Det kanske har att göra med den rådande högkonjunkturen, men jag tror även att företag vill profilera sig med attraktiva arbetsplatser.

Kommer efterfrågan på HR-kompetens öka tror du?

– Det är svårt att förutse, men det är mycket som talar för att trenden håller i sig, säger Ulrika Eliasson på FEI.

 

Om utbildningen Diplomerad Personalvetare på FEI

Diplomerad Personalvetare vänder sig till dig som har en ansvarsbefattning inom personal/HR och täcker alla de viktigaste områdena för chefer, konsulter och specialister. Utbildningen är speciellt för dig som är eller siktar på att bli HR-chef, HR-partner eller HR-konsult.

Läs mer om Diplomerad Personalvetare – HR-chefsutbildningen här

Publicerat den 1 september 2017