”Webbinarier passar mig perfekt!”

Mattias Skeppstedt, 42 år från Jönåker, läser Marknadsekonom DFEI 120 hp och är mitt uppe i studierna. Kombinationen webbinarier via FEI FLEX och platsförlagda seminarier tycker han stärker studieupplägget.

 

 Varför valde du att gå just det här?

– Jag ville skaffa en gångbar teoretisk grund som ett komplement till min praktiska erfarenhet och tittade på flera alternativ. Att det blev just FEI berodde på upplägget med distansstudier och ett bra helhetsgrepp med marknadsekonomprogrammet. Jag började utbildningen hösten 2015 och beräknar att vara klar innan sommaren 2018.

Vad är bäst med studieupplägget?

– Det är en bra mix mellan ekonomi, marknadsföring och ledarskap/organisation. Jag gillar upplägget mellan egna studier och platsförlagda seminarier var sjunde vecka. Att man även träffar andra studenter och duktiga lärare och samtidigt breddar kontaktnätet i en trevlig miljö är ju ett stort plus. När man inte har möjlighet att delta ”live” passar webbinarier perfekt. Det stärker upplägget att själv bestämma när man ska studera och anpassa det efter både jobb och privatliv.

Arbetar du samtidigt som du studerar?

– Ja, jag reser en del och har långa dagar så det är alltid en utmaning att pussla ihop kalendern, men hittills har det fungerat bra. Jag jobbar som vd för en industrikoncern bestående av tre verkstadsbolag i Sverige, ett bolag i Kina samt ett bolag i Polen. Mina studier är en del i min anställning och arbetsgivaren står för utbildningskostnaden.

Vad har din utbildning lett till hittills?

– Den leder hela tiden till något nytt, jag använder oftast mitt eget företag i olika case som vi jobbar med under kurserna. Det blir oftast en bra chans att använda den kunskap jag får från studierna och applicera det till praktiska verktyg i min egen verksamhet.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Jag kommer att fortsätta använda mina nya verktyg som utbildningen ger mig i det dagliga arbetet. Jag är särskilt intresserad av marknadsföring och försäljning och på lång sikt vill jag jobba mer med komplex affärsutveckling och strategier.

Har du någon annan utbildning du vill gå hos FEI?

– Vi får se efter avslutad examen. Jag har funderat på lite mer inom redovisning som ett extra komplement.

Publicerat den 11 August 2017