”Läget i världen och Sverige gör det demokratiska arbetet extra viktigt”

Vi pratar med Fredrik Sunnemark, universitetslektor på Högskolan Väst och moderator på FEIs och Högskolan Västs Almedalsseminarium ”Är demokrati en Corporate Social Responsibility-fråga?”.


Berätta, vad ser du fram emot?

– En intressant diskussion om vad det innebär att vara en del av ett demokratiskt samhälle. Vi kommer framförallt diskutera företagens CSR-arbete – hur ska det förstås och användas, och ska det kopplas till den demokratiska utvecklingen? Vi tittar närmare på vilket samhällsansvar företag har och hur detta förstås i relation till deras krav på lönsamhet.

Varför är det här angeläget?

– Demokrati är mångfacetterat och något som det ständigt behöver arbetas med på en rad nivåer i samhället. Läget i världen och Sverige idag gör arbetet med demokrati och mångfald extra aktuellt, framgångarna för populism och polariserade samhällsdebatter är exempel på detta. Det är därför väldigt viktigt att både diskutera och förstå hur olika aktörer har ansvar för att ett demokratiskt arbete äger rum.

Vad hoppas du på att ni kommer fram till?

– Dels det principiella kring hur detta ansvar ser ut, dels konkreta förslag och idéer kring hur det kan utföras i praktiken.

Tid: Måndag 3 juli, kl. 12:00-12:45
Var: Tunnbindaregatan 5–7, Visby
Medverkande:
Fredrik Sjögren, Universitetslektor, Högskolan Väst
Olle Wästberg, fd. ordförande i Demokratiutredningen
Günther Mårder, VD, Företagarna

Läs mer om FEIs och Högskolan Västs CSR-seminarium här

Publicerat den 19 juni 2017