”FEIs utbildningar står högt på arbetsmarknaden”

När Centro Kakel och Klinker AB expanderade kraftigt ville Susanne Arnersten, 42 år från Mariefred, få fler verktyg i arbetet som HR-chef. Arbetsgivaren stod helt bakom Susanne och bekostade studierna till HR-chefsutbildningen Diplomerad Personalvetare hos FEI.

Varför valde du att gå utbildningen?

– Efter att ha arbetat i tio år som HR-ansvarig utan någon akademisk utbildning kände jag att det var dags att ha mina kunskaper på papper. Företaget jag arbetar på har också växt mycket de senaste åren och stod inför en rad utmaningar, jag kände att jag ville ha fler verktyg till mitt fortsatta arbete.

Vad var bäst med utbildningen?

– Jag har fått massa verktyg, rutiner, strategier och policys som jag kan implementera direkt i vår organisation. FEIs utbildningar står högt i kurs på arbetsmarknaden och jag har verkligen kryddat mitt cv med utbildningen.

Ledde utbildningen till något nytt?

– Fördjupade kunskaper inom varje ämne som vi läst men mest av allt har jag lärt mig hur viktigt HR är på arbetsplatsen. Jag ställer högre krav på chefer och vågar ta mer plats.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Just nu är jag väldigt sugen på att använda de nya kunskaperna i arbetet som HR-chef.

 

Publicerat den 1 June 2017