Kompetensutveckling högt på medarbetarnas önskelista

Kompetensutveckling hör till de absolut främsta kraven på dagens arbetsgivare! Det visar branschtidningen Finanslivs undersökning där 778 personer svarar på frågor om bland annat utbildning och kompetens.

 

Undersökningen presenterades under Finanslivs frukost där SPP:s vd Sarah McPhee och SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist intervjuades och fick chansen att kommentera svaren. Bland annat berättade Sarah McPhee om sin tid på General Electrics och hur man där hade tre veckors ledarskapsutbildning per år. Något hon fört med sig in i SPP, där hon ser till att alla chefer får en veckas ledarutbildning varje år.

– Man blir inte chef av en utbildning, men man kan lära sig att man gillar och är bra på att vara ledare. En fortbildning gör att man lär sig använda sin egen förmåga bättre, hävdar Sarah McPhee.

Robert Bergqvist söker efter personer med “glöd” som kan röra sig fritt och okonventionellt mellan de statiska modulerna i organisationsschemat.

– Det funkar inte med en smal utbildning längre, sa Bergqvist. En arbetstagare måste ha drivkraft att lära sig nytt!

I undersökningen svarade 49 procent av cheferna att de inte tycker sig ha tillräckliga budgetar för att utveckla sina medarbetare. Detta medan arbetstagarna svarar att kompetensutveckling är det viktigaste en arbetsgivare kan erbjuda näst efter bra chefer och god etik/moral.

Behöver du stärka din kompetens? Ta en titt på FEI:s utbud och diskutera med oss – och din chef!

Publicerat den 27 mars 2012