YH höst start '16
Yrkeshögskoleutbildningar på FEI
Tack för ditt intresse för en Yh-utbildning på FEI! Yrkeshögskolan är en viktig utbildningsform i Sverige. FEI är en framträdande aktör i denna sektor, vi erbjuder en rad utbildningar inom yrken som efterfrågas på arbetsmarknaden. Studierna är avgiftsfria och bedrivs på heltid.

YH Utbildningar

FEI erbjuder både Yh och företagsutbildning

Hur skiljer sig våra Yh-utbildningar jämfört med FEI:s företagsutbud? Det finns förstås en uppenbar skillnad. Yh vänder sig till dig som vill studera och göra praktik på heltid medan våra ”vanliga” kurser och utbildningar är för yrkesverksamma som studerar parallellt med arbetet. Men likheterna är fler än skillnaderna! Alla kursdeltagare på FEI har arbetslivserfarenhet, de studerar för att de vill komma vidare i karriären och de uppskattar den seriositet och kvalitet som FEI står för.

Att FEI erbjuder både offentligt finansierad heltidsutbildning och vidareutbildning för yrkesverksamma innebär fördelar för dig som funderar på att gå en Yh-utbildning på FEI. Den kanske främsta fördelen är att FEI har ett grundmurat gott rykte i näringslivet. Det har du har nytta av både när du letar praktikplats och när du så småningom söker arbete efter examen. FEI ger dig också möjlighet att komma tillbaka och vidareutbilda dig i takt med att din karriär utvecklas och dina arbetsuppgifter förändras.

Full satsning

Studier på FEI är ett åtagande som innebär hårt arbete och full satsning. Utbildningarna är heltidsstudier och kräver ett stort engagemang. Att studierna fullgörs enligt utbildningsplanen är också ett krav för att få studiemedel från CSN under utbildningstiden.

FEI FLEX – läs på FEI var du än befinner dig

Tre av våra YH-utbildningar erbjuds från och med hösten 2016 med FEI FLEX – vårt innovativa system för distansstudier.

 • Food & Beverage Manager 300p – nu med FEI FLEX
 • Betongingenjör – material 300p – nu med FEI FLEX
 • Corporate Events 400p – nu med FEI FLEX

Det innebär att du kan gå utbildningarna var du än bor eller befinner dig. Du kan
välja om och när du vill närvara på lektioner i Stockholm. Med vår FEI FLEX-teknik går det lika bra att medverka aktivt på lektioner när du befinner dig på distans, exempelvis i hemmet eller på kontoret. Läs mer om FEI FLEX här.

Bygg på med universitetsexamen

Om du läser en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen vid FEI (dvs. utbildningar som omfattar 400 Yh-poäng) erbjuds du en unik möjlighet. När du är klar med dina Yh-studier kan du bygga på med fortsatta studier för att uppnå universitetsexamen, detta till förmånliga villkor. Läs mer om denna möjlighet.

Studera i centrala Stockholm

Våra lokaler ligger mycket centralt. FEI city campus återfinns på Kammakargatan vid Johannes kyrka, ett stenkast från Kungsgatan och Stureplan. Här finner du snygga och moderna lokaler för undervisning och studier. Vårt luftiga studiecenter, där vi också erbjuder ett fullt utrustat kök och möjligheter att äta egen lunch, ligger i hörnet Döbelnsgatan och Kammakargatan. Du är också välkommen till FEI Restaurant & Lounge, områdets kanske bästa restaurang!

Välkommen att läsa mer om utbildningarna. Kontakta gärna oss på FEI om du har frågor eller vill ha råd, skicka epost yh@fei.se eller ring 08-545 137 91.  Kontaktuppgifter till FEI:s Yh-team presenteras här.

Magnus Rolf, vd

 • Viktoria_h_YH

  YH Utbildningar

  Sveriges Offentliga Inköpare uppmärksammar FEI-deltagaren Viktoria Hjärtenfalk i sitt nyhetsbrev.

  Läs mer
 • Anna Larsson 2

  YH Utbildningar

  Anna Larsson gick ut YH Food & Beverage på FEI och tog samtidigt klivet upp till restaurangchef på en av Sveriges bästa restauranger.

  Läs mer
 • gustav_kimby

  YH Utbildningar

  Snart dags för examen. Gustav är klar med utbildningen Betongingenjör – material.

  Läs mer
 • betongingenjör

  YH Utbildningar

  Ny kurskatalog för vår utbildning Betongingenjör. Klicka här för att ladda ner eller se online.

 • FiggeBerns

  YH Utbildningar

  Figge utbildade sig till Food & Beverage Manager på FEI – och fick nytt jobb under tiden!

  Läs mer
 • Ny tjänst Jonas Eklund

  YH Utbildningar

  Jonas praktiserade och kom på att Nordnet behövde utveckla en ny tjänst.

  Läs mer
 • Jennie H FEI YH

  YH Utbildningar

  Framtidshopp belönades med stipendium efter studier på FEI.

  Läs mer
 • Kristina Berg intro

  YH Utbildningar

  Kristina Bergs vattenskada blev ett steg i riktningen mot en ny utbildning. Hon läste försäkringsrådgivare på FEI!

  Läs mer
Hoppa till verktygsfältet