Omställningsfonden väljer FEIs utbildningar

FEI och Omställningsfonden har nyligen skrivit samarbetsavtal. Över en miljon av Sveriges anställda inom kommuner och landsting får därmed enklare tillgång till FEIs öppna och anpassade utbildningar. Hög kvalitet och möjlighet till utbildning på distans gör att Omställningsfonden ser stor potential hos FEI.

FEIs utbildningsmodell med distansstudier passar oss som har medlemmar utspridda över hela landet perfekt. De har även ett brett utbud som skapar möjligheter för effektiv kompetensutveckling vilket hjälper våra medlemmar få det arbete de själva vill ha oavsett tidigare kompetens, säger Mats Karlström, verksamhetschef på Omställningsfonden.

Omställningsfonden arbetar för att tiden mellan uppsägning och nytt arbete ska bli så kort och smidig som möjligt och är en del av Sveriges trygghetsråd. Över en miljon anställda inom Sveriges kommuner och landsting samt medlemmarna i PACTA, arbetsgivarorganisationen för kommunalförbund och företag, är anslutna till Omställningsfonden.

– Vid uppsägning på grund av arbetsbrist får den arbetssökande rådgivning och kan få ekonomisk hjälp om några grundläggande villkor är uppfyllda. Som en del i stödet går vi igenom kompetenser och utbildningar. Vi lyssnar mycket på individens behov och önskemål och kan erbjuda en möjlighet till vidareutbildning. Samarbetet med FEI gör det möjligt för våra jobbsökare att få effektiv och modern kompetensutveckling, säger Mats Karlström.

FEI erbjuder en bred variation av utbildningar inom bland annat företagsekonomi, juridik och chefskurser, anpassade för såväl arbetsgivare som deltagare.

– Vi ser fram emot att hjälpa fler få de kunskaper de önskar och behöver. Vid uppsägning är det lätt att tvivla på sin förmåga och vi vill finnas där för att ge tillbaka självförtroendet och ge chansen till en ny karriär med nya möjligheter, säger Magnus Rolf, vd på FEI.

Publicerat den 17 oktober 2016