Framtidens utbildning är digital

Fysiska varor blir digitala tjänster, robotar tar över fabriksgolven och utbildningar kan pluggas på distans via läsplattan. Digitaliseringen är här för att stanna, vilket även rapporten ”En studie av hur digitaliseringen påverkar små och medelstora svenska företag” från Tillväxtverket konstaterar.

 

– Vissa upplever digital vånda när de ser vad som sker runt omkring. De kanske inte har rätt kompetens eller digitala verktyg för att arbeta under nya förutsättningar, säger Kalle Jegers, ansvarig för användarforskning och insikter på Hello Future.

Företagens stora utmaning är att ställa om affärsmodellen så att även den utgår ifrån ett digitalt perspektiv. Digitaliseringen medför även krav på snabbare och effektivare kompetensförsörjning. Redan idag låter en del utbildningsföretag undervisningen, som traditionellt levereras på plats i klassrummen, ske digitalt.

– I framtiden kommer vidareutbildning i form av kortare och mer flexibla kurser vara särskilt efterfrågade, det blir extra viktigt att hänga med löpande och då måste kunskapen finnas tillgänglig utanför ett fysiskt klassrum.

Dagens utbildningssystem har en inneboende tröghet som inte alltid går ihop med en ständigt föränderlig värld.

– Ett naturligt nästa steg för många utbildningsföretag är att utgå från ett individanpassat och digitalt perspektiv och verkligen utnyttja alla tekniska möjligheter som finns, säger Kalle Jegers på Hello Future.

Här kan du läsa om FEI FLEX digitaliserade utbildningar.

 

Publicerat den 30 maj 2016