FEI GALAN 460x3035

Redovisningsekonom DFEI 120 hp

FEI erbjuder en unik utbildning för dig som efterfrågar gedigna kunskaper och ett lyft i din karriär. Utbildningen har många fördelar som du inte hittar hos andra utbildningsanordnare. Vi ger dig bra skäl att välja vår nya utbildning Redovisningsekonom DFEI!
Omfattning

3 år - kombination av seminarier och online

Om utbildningen

Redovisningsekonom DFEI 120 hp är en kvalificerad utbildning som ger specialiserade kunskaper i redovisning, ekonomistyrning och beskattning. Utbildningen ger också kunskaper i bland annat strategi och projektstyrning som ekonomichefen behöver för att kunna bidra strategiskt i en ledningsgrupp. Ett examensarbete avslutar utbildningen.

För vem?

Programmet vänder sig till dig som arbetar i eller som siktar på en ansvarsbefattning på ekonomiavdelningen, till exempel som redovisningsansvarig eller ekonomichef, eller till dig som arbetar som redovisningskonsult med många kunder. Utbildningen är också lämplig för dig som önskar ta första utbildningssteget till en framtida roll som auktoriserad revisor.

Allmänt om förkunskaper

Utbildningarna vänder sig till en målgrupp som har arbetslivserfarenhet. Vi rekommenderar arbetsgivare att nominera medarbetare med minimum fem års erfarenhet (i praktiken har de flesta deltagare betydligt längre erfarenhet, genomsnittsåldern är 34 år).

Utbildningsbakgrunden kan variera, den viktigaste egenskapen är att deltagaren har kapaciteten att bidra med erfarenheter och input i utbildningen och, förstås, att klara studier på högskolenivå. Vi rekommenderar allmän behörighet för högskolestudier, dvs. avslutad gymnasieskola, men utbildningarna är även relevanta för den som har tidigare akademiska studier på meritlistan.

Modernt och flexibelt studieupplägg

Studiernas utformning utgår från att du har ett krävande arbete och att du också har ett liv utanför arbetet! Lektioner på FEI ges i tvådagarspass var sjunde vecka. Mellan passen läser du in litteratur och studerar online. Tekniken är modern och flexibel, du har stora möjligheter att studera att välja när och var du ska studera. Sammantaget får du lika mycket kontakttid med lärare, handledare och med studenter som i en ”vanlig” utbildning! Utbildningen omfattar totalt två och ett halvt års studier.

Innehåll som du har nytta av

Redovisningsekonom DFEI består av tre block. Det första blocket ger nödvändiga kunskaper i marknadsföring, ekonomi, ledarskap och juridik. Block två erbjuder specialiserade kurser för dig som arbetar med redovisning, antingen som medarbetare på en ekonomiavdelning eller som konsult med flera uppdragsgivare. I block tre slutligen fördjupas dina kunskaper ytterligare genom kurser och ett specialiserat examensarbete. Arbetet kan med fördel vara kopplat till din arbetsgivare eller bransch.

De bästa lärarna

Vi har handplockat de bästa lärarna, dels från näringslivet, dels den akademiska världen. Det ger en bra mix och säkerställer att du får kunskaper som är både praktiskt relevanta och har en förankring i de senaste rönen inom forskning.

Avgiften uppdelad på tre år

Vi vet att nästan alla arbetsgivare tycker att kompetensutveckling är viktigt. Vi vet också att pressen att hålla kostnader nere är tuff. I Redovisningsekonom DFEI faktureras avgiften per block och år.

Arbetsgivare och medarbetare binder sig för ett block i taget. Det ger både kontinuitet och flexibilitet. I avgiften ingår all undervisning och handledning, litteratur och studiematerial, kaffe och luncher i samband med undervisning.

Examen från FEI

FEI är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och vi har ett grundmurat gott rykte i näringslivet. Vi är kända för att lära ut handfast kunskap som direkt kan användas i arbetet. Många av våra alumni återfinns på ledande befattningar i företag och organisationer, i Sverige och utomlands. Med en DFEI-examen står du väl rustad i din fortsatta karriär.

Högskolepoäng och högskolexamen

Redovisningsekonom DFEI har den unika fördelen att du får dubbla examina: Utöver examen från FEI kan du också ta ut en högskoleexamen. Detta är möjligt genom samarbete med Högskolan Dalarna, en av Sveriges främsta aktörer inom modern onlineutbildning. Utbildningen omfattar sammanlagt 120 högskolepoäng. Det är en kvalitetsstämpel och ett viktigt bevis för både medarbetare och arbetsgivare att kursinnehåll och genomförande uppfyller akademiska kriterier och krav. Det öppnar också möjligheter till fortsatta studier vid universitet och högskolor i Sverige eller utomlands.

Auktoriserad Redovisningskonsult FAR

Redovisningsekonom DFEI är utformad för att uppfylla de teoretiska utbildningskrav av FAR Branschorganisationen för revisorer och rådgivare.

Block 1 hp
Försäljning, förhandling & dialogkonst 7,5
Ledarskap & organisationsbeteende 7,5
Handelsrättslig översiktskurs 15
Verksamhets- & ekonomistyrning I 7,5
Marknadsföring I 7,5
Block 2 hp
Extern redovisning I 7,5
Verksamhets- & ekonomistyrning II 7,5
Företagsstrategi 7,5
Beskattningsrätt 15
Extern redovisning II 7,5
Block 3 hp
Projektstyrning 7,5
Extern redovisning III 7,5
Vetenskap & metod I 7,5
Examensarbete 7,5
Summa högskoleexamen 120
Vad kostar kursen?
255 000 kr Ordinarie avgift (ex. moms)

Avgiften delas upp och faktureras årsvis. År 1: 90 000. År 2: 85 000. År 3: 80 000. Erbjudande: rabatt 15 000 vid anmälan senast 31 december 2016. Ange rabattkod: erbj16r

Eget företag? Delbetala med FEI Studielån från 4 526 kr/mån

feiflexpuff

Denna kurs ges enligt FEI FLEX. Det innebär att lektionerna genomförs i klassrum samtidigt som de direktsänds online. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller följa undervisningen i din dator, surfplatta eller mobil. Du kan dessutom se lektionerna i efterhand, när och var du vill.

Så här fungerar FEI FLEX
Dalarna samarbete 2014
Studier7dagar_cirkel_Vit1
Hoppa till verktygsfältet