fei_061113_001

Lön II - fördjupningskurs

FEI erbjuder en fördjupningskurs för dig som har gått Lön I - Praktisk löneadministration eller har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt. En spännande och omfattande kurs för dig som vill utvecklas inom löneområdet.
Omfattning

2+3 dagar enligt FEI FLEX distansstudier

Om kursen

Här på FEI hittar du några av marknadens mest omfattande kurser inom lön. I Lön II får du vidga dina kunskaper ytterligare. Kursen syftar till att du ska känna dig trygg i dina nya kunskaper och kunna tillämpa dem praktiskt i din yrkesroll.

Under kursen kommer du få förståelse för den lagstiftning och de regler som enligt Skatteverket måste tillämpas. Du har sedan tidigare erfarenhet från löneområdet men får här fördjupa dig ytterligare inom utvalda delar.

För vem?

Du kanske arbetar på ett litet företag där du sköter bokföring och en del av företagets löneadministration och står nu inför utökade arbetsuppgifter. Kursen är också lämplig för medarbetare på ekonomi- och löneavdelningar som har fått utökade arbetsuppgifter som innefattar mer avancerad löneadministration. Lämpliga teoretiska förkunskaper är vår kurs Lön I eller motsvarande.

Kursinnehåll

  • Arbetstid
  • Semester
  • Sjuklön och sjukpenning
  • Föräldraledighet
  • Traktamenten och andra kostnadsersättningar
  • Ledighetsregler

Efter kursen

Efter kursen har du god insikt i det omfattande regelverk på arbetsmarknaden som bygger på lag, kollektivavtal och praxis. Du kommer att känna till vilka regler som är tillämpliga för olika situationer som kan uppstå. Du har kunskaper att självständigt sköta mer avancerad löneadministration i ett företag.

Metod

Systematiska genomgångar för hela klassen där respektive avsnitt förklaras. Frågor uppmuntras. Därefter följer alltid praktiska övningar, främst individuellt, både manuella och datorbaserade. Kursledaren svarar på frågor och hjälper till under övningarna. Gemensamma avstämningar för att säkerställa att alla deltagare har förstått.

Vad kostar kursen?
20 900 kr Ordinarie avgift (ex. moms)

Erbjudande: 25 % rabatt om du går Lön I-III. Då ingår också tentor för Certfikatet!

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 371 kr/mån

feiflex-logotype-till-puff

Nyhet! Nu kan du även läsa Lön I, II & III via FEI FLEX. Det innebär att du kan välja om du vill vara på plats i FEI:s klassrum eller följa kursen helt eller delvis på distans via din dator. Dessutom spelas alla lektioner in så att du kan repetera i efterhand, exempelvis inför prov till FEI:s Lönecertifikat.

Läs mer om FEI FLEX
fei_elever_060322_153

Lön I är en introduktionskurs som lär dig att sköta löneadministrationen självständigt .

Läs mer om Lön I
fei_081128_248

Lön III är det avslutande steget med fokus på Excel, löneväxling och kommunikation.

Läs mer om Lön III
Hoppa till verktygsfältet