Beskattning I - introduktion till företagsbeskattning

Skattelagstiftningen består av detaljerade lagregler som ska tillämpas. Det betyder inte att du måste lära dig dessa utantill, men du måste vara bekant med strukturen för att hitta i lagtexten. I denna gedigna introduktionskurs kurs får du en överblick av skatteområdet.
Omfattning

Moduler 3+3+2 dagar

Om kursen

Kursen är inriktad på beskattning av näringsverksamhet med tonvikt på aktiebolag. Målsättningen är att ge dig kunskaper i att identifiera och lösa problem inom företagsbeskattningen samt att ge förslag på möjliga skattedispositioner i bokslutet. Överblicken prioriteras men skattelagstiftningen består av detaljerade lagregler som ska tillämpas. Det betyder inte att du måste lära dig dessa utantill, men du måste vara bekant med strukturen för att hitta i lagtexten. För att träna denna förmåga arbetar vi med praktikfall, där vi löser skatteproblem av varierande svårighetsgrad och karaktär.

För vem?

Kursen vänder sig till dig som självständigt arbetar med redovisnings- och skattefrågor. Kursen är även lämplig för egna företagare, redovisningskonsulter och företagsledare. För att tillgodogöra dig kursen bör du ha goda kunskaper i affärsredovisning, och du bör kunna läsa och förstå ett bokslut.

Kursinnehåll

  • Introduktion till inkomstbeskattning och sociala avgifter
  • Inkomst av tjänst
  • Inkomst av kapital
  • Bostadsbeskattningen
  • Inledning till företagsbeskattningen
  • Bokföringsmässig och skattemässig redovisning, periodisering av kostnader och bokslutsdispositioner
  • Beskattning av enskild näringsverksamhet och handelsbolag
  • Beskattning av aktiebolag och företagsgrupper
  • Beskattning av fåmansföretag
  • Internationell beskattning

Efter kursen

Efter kursen kan du identifiera och lösa problem inom företagsbeskattningen självständigt samt ge förslag på möjliga skattedispositioner i bokslutet.

Vad kostar kursen?
38 400 kr Ordinarie avgift (ex. moms)

Erbjudande: 28 % rabatt om du går Beskattning I & II. Då ingår också tentor för Certfikatet!

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 682 kr/mån

fei_061113_094

Beskattning II. Fördjupningskurs för dig med utökade arbetsuppgifter inom beskattning.

Läs mer
feiflexpuff

Denna kurs ges enligt FEI FLEX. Det innebär att lektionerna genomförs i klassrum samtidigt som de direktsänds online. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller följa undervisningen i din dator, surfplatta eller mobil. Du kan dessutom se lektionerna i efterhand, när och var du vill.

Så här fungerar FEI FLEX
Hoppa till verktygsfältet